Tejtermékeink elkészítéséhez különböző hasznos mikrorganizmusokat (ún. kultúrákat) használunk, melyek többsége tejsavbaktérium. 

Nélkülük nem mehetne végbe az elengedhetetlen fermentációs folyamat, amely alapja a joghurt, aludttej, kefir, tejföl, túró, sajt gyártásának. Cégünknél megszokott, hogy nap mint nap ezekkel a parányi élőlényekkel dolgozunk. Próbáljuk őket minél jobban megismerni, melyik milyen gyorsan, mennyire pontosan dolgozik, melyik ügyesebb így például ízesebb, krémesebb tejfölt vagy joghurtot készít. Korábbi években cégünk is állított elő  ilyen kultúrákat, napjainkban viszont nagy mennyiségben Dániából szerezzük be őket. Képességük megőrzése érdekében speciális módon, száraz jéggel csomagolva hőszigetelt dobozokban szállítjuk. Raktárunkba érkezve -50oC-os fagyasztókba tárolva várják, hogy az ország valamelyik tejüzemébe kerülve végre munkához láthassanak.  Innen a fermentált tejtermékek révén a fogyasztó asztalára, mindannyiunk egészségére.

 

 Az MTKI Kft. több mint 115 éves tejipari kutatói múlttal rendelkező, állami tulajdonban levő cég. Az évek során e tevékenységhez kapcsolódóan alakultak ki egyéb tevékenységi területeink, amelyek mára átfogják a teljes élelmiszeripart, az étrend-kiegészítő és kozmetikai ipart is.

Bővebben

Cím: 9200 Mosonmagyaróvár, Lucsony u. 24.

Email: rendeles@mtki.hu

Kosár tartalma
Pénztárhoz